Geuzenbos

Groot onderhoud Geuzenbos

Geuzenbos deel 2! Nu het einde van het bos. Een stuk vanĀ  ongeveer 400 meter die we aanpakken. Op de foto is het einde sectie 3 en sectie 4.
Veel slechte stukken in het pad, granulaat (een soort asfalt) dat er ligt. Iets wat een doorn in het oog is voor de mountainbiker.

Wat gaan we doen?

  • Het granulaat eruit scheppen en dit gebruiken om een startheuvel van te maken.
  • De ondergrond losmaken.
  • Met zand de losgemaakte ondergrond ophogen.
  • De ondergrond met het zand mengen.
  • Het nieuwe pad aanstampen met een wals.
  • Shapen, nieuwe bochten aanleggen, jumps en drops maken.

Voor deze werkzaamheden helpt Adrie Doorduin (loonbedrijf) de vrijwilligers met de realisatie van het nieuwe MTB pad.

Het zand! Zand van de Noordoever mogen we gebruiken. Hier ligt een berg opgeslagen. Nu we het mogen gebruiken, moeten we het ook nog in het bos krijgen. Jacob den Bakker heeft een graafmachine en dumper geleverd. In totaal zijn er 19 dumpers met zand gereden wat goed is voor 228m3.

Het zand wordt het bos ingereden door de vrijwilligers, terwijl Adrie het granulaat aan het wegscheppen is met de graafmachine.

Nu het zand het bos is ingereden en met de ondergrond is opgemengd, kan worden begonnen met het shapen van het nieuwe pad.

Van 2018 stond er nog wat open om afgemaakt te worden en we hadden nog een houten jump gemaakt. Deze twee openstaande “todo” zaken hebben we ook gelijk aangepakt nu we een kraan tot onze beschikking hadden. Wij zijn in ieder geval erg blij met het resultaat :-))